تحلیل و تفسیری بر روایت شهردار از مشکلات بلوار شاهد؛
مافیای کمربندی!
اتفاقی که روز دوشنبه این هفته در صحن علنی شورا افتاد، فقط یک مجادلهی ساده میان برخی اعضای شورای شهر و شخص شهردار نبود. بلکه پرده از عمق فاجعهای برداشت که سالهاست بیخ گوش شهر سیرجان در حال تداوم است. فاجعهی بلواری پر تردد و تجاری در دل شهر که در عین حال نقش یک مسیر شلوغ ترانزیتی به عنوان کمربندی را هم به عهده دارد!
حالا گویی مخالفان این فاجعه و حامیان تداوم فاجعه در شورای شهر مقابل هم، صفکشی کردهاند!
حمزه صادقی به عنوان یکی از اعضای شورای شهر سیرجان که پایگاه رای خود را از برخی کسبهی بلوار شاهد دارد، آشکارا نشان میدهد که تمایلش به جا به جایی کمربندی به بیرون از شهر نیست. حتا اگر کمربندی موجبات آسیبهای بیشمار جانی و محیط زیستی در شهر سیرجان را فراهم کرده باشد. به همین دلیل هم هست که هرچه بیشتر به انتخابات نزدیک میشویم، حمزه بیشتر حرص و جوش اجرای طرح شکست خورده، مسکوت مانده و زیر خروارها خاک رفتهی زیرگذر مکیآباد را میزند. زیرا رفتن شهرداری به سمت تملک زمینهای اطراف چهارراه مکیآباد و آغاز دوبارهی عملیات آن همانا و جنبیدن شاخکهای دولت برای از خدا خواستن و جا به جا نکردن این کمربندی از وسط سیرجان به بهانهی وجود همین زیرگذر، همان! نکتهای ریز که علیاکبر کریمیپور شهردار سیرجان با تیزبینی آن را متوجه شده و در لفافه آن را روایت میکند. شهردار با اشاره به اینکه تمام شهرهای واقع در مسیر ترانزیتی تهران-بندرعباس به طور واقعی کمربندی بیرون از شهر دارند الا شهر سیرجان، تاکید دارد که وقت و پول شهرداری سیرجان برای نفع کسبهی مزاحم بلوار شاهد در اجرای یک زیرگذر دیگر هدر نرود، در حالی که دولت از مسوولیت خودش شانه خالی کرده است!
شهردار به درستی تاکید دارد که مشاغل موجود در بلوار شاهد که اکثرا خدمات خود را به تریلرهای این محور ترانزیتی ارائه میدهند، در تعریف دقیق کلمه مزاحم هستند. مزاحم اجرای طرحهای عمرانی و تفریحی برای مردم محروم از امکانات ماندهی غرب سیرجان. مزاحم از نظر تولید آلایندگیها و پسماندها. مزاحم از نظر ایجاد غیرضرور ترافیک شهری درحالی که اگر ورود کامیون تریلرها به داخل شهر توسط مسوولان سیرجانی به طور واقعی و جدی ممنوع میشد، هم دیگر این فشارهای مافیاگونه از سوی برخی اعضای شورای شهر به شهرداری نبود و هم دولت فکری به حال بیرون بردن جادهی ترانزیتی خودش از سیرجان میکرد و با نبود تریلرها ترافیک سیرجان هم خود به خود روان میشد.
بنابراین شهردار تاکید دارد که مردم سیرجان و مدیران شهری نباید به خاطر سودجویی عدهای و کمکاری دولت، متضرر شوند. او از اصناف و شورای ترافیک هم خواست درخصوص جا به جایی صنوف مزاحم به همراه کمربندی با شهرداری همکاری کنند تا به مسوولان دولتی و وزارت راه فشارهای لازم را بیاورند.
در این میان به جرات میتوان گفت یکی از درستترین مواضع شهرداری سیرجان در 10 سال گذشته همین موضع است و بهتر است باقی اعضای شورا در این باره در زمین شهردار بازی کنند. نه اینکه مثل حسن خدامی با توجیه اینکه حالا کو تا کمربندی جا به جا شود، مقدمات ایجاد عمارت فضول زیرگذر را ایجاد کرده و موجب شوند وزارت راه تصمیم بگیرد این کمربندی مرگآور برای ساکنان منطقه و پرآلاینده برای هوای شهر سیرجان در همین جایی که هست حالا حالاها و سالها جا خوش کند!